top of page
  • Hupkens

Aanpassing betalingsregeling bijzonder uitstel nu ook digitaal

Heeft u een betalingsregeling voor de belastingschuld door bijzonder uitstel en moeite met het betalen van de termijnbedragen? Met het formulier ‘Corona betaalregeling’ kunt u de Belastingdienst nu online vragen de betalingsregeling (tijdelijk) aan te passen.


U kunt met het formulier om 1 of meer van deze 3 aanpassingen vragen:

  • Kwartaalbetaling: betaling per kwartaal in plaats van per maand

  • Betaalpauze: 1 keer een periode van maximaal 6 aaneengesloten maanden of 2 aaneengesloten kwartalen stoppen met betalen

  • Verlenging: verlenging van de regeling naar maximaal 7 jaar Dit kan alleen als u een betalingsregeling heeft voor minimaal € 10.000.

Voor het aanpassen van de betalingsregeling gelden voorwaarden. En de aanpassingen hebben gevolgen voor het termijnbedrag, het bedrag aan invorderingsrente en de looptijd van de betalingsregeling.Waar vind u het formulier

Op de website van de Belastingdienst staat op de speciale pagina Aanpassing betalingsregeling belastingschuld door bijzonder uitstel een verwijzing naar het online formulier ‘Corona betaalregeling’. De Belastingdienst handelt het verzoek in principe af binnen 8 weken nadat het verzoek is ontvangen.


Betalen tijdens beslistermijn

Heeft u een verzoek ingediend om de betalingsregeling aan te passen, maar heeft u nog geen bericht van de Belastingdienst gekregen? Betaal dan alvast volgens het verzoek. Houd er wel rekening mee dat als het verzoek is afgewezen, u dan de inmiddels opgelopen achterstand direct moet inlopen.


Bron: Forum Fiscaal Dienstverleners, 2 januari 2023

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page