top of page
  • Hupkens

Tegemoetkoming Vaste Lasten (deels) terugbetalen?

Moet u ook, zoals veel ander ondernemers, de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) of een deel daarvan terugbetalen? Hiervoor zijn diverse mogelijkheden.


De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bepaalt uiteindelijk op hoeveel TVL u recht hebt aan de hand van de werkelijke omzetcijfers. Het blijkt dat een groot aantal ondernemers de tegemoetkomingen deels moeten gaan terugbetalen. Hiervoor bestaan ruime terugbetalingsmogelijkheden. Ook maatwerk in de vorm van een persoonlijke betalingsregeling is mogelijk.


Kunt u het te veel betaalde voorschot niet ineens terugbetalen? Vraag dan een betalingsregeling aan die het best bij u past. U kunt in principe kiezen uit:

  • zes maandelijkse termijnen

  • twaalf maandelijkse termijnen

  • een persoonlijke betalingsregeling

Bij de laatste optie neemt RVO contact met u op. Als u over meerdere TVL-periodes de toelage moet terugbetalen, volgen de terugbetalingen (en betalingsregelingen) elkaar op.


Betalingsregeling aanvragen

Meer weten? Op rvo.nl vindt u een overzicht van alle mogelijkheden en hoe u een betalingsregeling kunt aanvragen. Hiervoor is eHerkenning (eH3 of hoger) of uw DigiD nodig. Ook staat hier meer algemene informatie over de TVL.

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page