top of page
  • Hupkens

Goed timen milieu-investering kan flink voordeel opleveren

Met ingang van 2022 zullen de steunpercentages voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) behoorlijk stijgen. Dit maakt een milieu-investering in 2022 mogelijk aantrekkelijker dan in 2021. Uitstel van een milieu-investering naar 2022 ligt zodoende voor de hand.

Of uitstel ook daadwerkelijk meer fiscaal voordeel oplevert, is afhankelijk van de vraag of deze investering in 2022 ook zal worden opgenomen op de Milieulijst en tegen welk steunpercentage. Dit zal eind 2021 duidelijk worden.


Het is zinvol dat u nu al de nodige voorbereidingen treft om eind 2021 te kunnen beslissen in welk jaar u de investering gaat doen. Dit betekent dat u al zeer concreet met de verkoper in gesprek gaat over de investering, maar ook dat u nog geen handtekening zet onder het koopcontract. Het aangaan van de juridische verplichting (ondertekening van het contract) bepaalt namelijk wanneer u de investering doet. Eind 2021 kan dan aan de hand van de Milieulijst 2022 worden bepaald of u uw handtekening in 2021 of in 2022 onder het contract zet.


Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag.

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page