top of page
  • Hupkens

Aanvragen verlening bijzonder uitstel van betaling vanaf 2e helft juni

De Belastingdienst meldt dat vanaf de 2e helft van juni verlenging van bijzonder uitstel kan worden aangevraagd. Dit uitstel kan worden aangevraagd met een online formulier.


Vanaf 16 maart kon bijzonder uitstel van betaling worden gevraagd voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. U kreeg automatisch 3 maanden uitstel.


Deze termijn loopt binnenkort af. Indien u behoefte heeft aan langer uitstel, dan kan een verzoek om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling worden ingediend. De Belastingdienst werkt aan een online formulier waarmee u dat kunt doen. Dit formulier is naar verwachting vanaf de 2e helft van juni beschikbaar.

Uitstel bedragen boven € 20.000

Ook kunt u met dit formulier een verzoek doen om bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven de € 20.000. U moet dan een verklaring van een derde-deskundigen (zoals Administratiekantoor Hupkens) en een liquiditeitsprognose toevoegen aan het verzoek.


Zodra het formulier beschikbaar is, zullen wij dit melden. De Belastingdienst vraagt om tot die tijd geen schriftelijke verzoeken voor bijzonder uitstel van betaling in te dienen.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page